Home > Haberler > Juliette Binoche, Marion Cotillard ve Isabelle Huppert, İranlı Kadınlar İçin Saçlarını Kesti

Juliette Binoche, Marion Cotillard ve Isabelle Huppert, İranlı Kadınlar İçin Saçlarını Kesti

Juliette Binoche, Marion Cotillard ve Isabelle Huppert da dahil olmak üzere 50’den fazla Fransız kadın, İran’da devam eden protestolara destek olmak amacıyla saçlarını kesti.

Dünya sinemasının önde gelen Fransız kadın oyuncuları, Mahsa Amini’nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla saçlarını kesti. Aralarında Juliette Binoche, Marion Cotillard ve Isabelle Huppert gibi isimlerin bulunduğu oyuncular, İran halkına destek olmak için özgürlük mesajı verdi.

Mahsa Amini’nin ölümünün ardından bir araya gelen Fransız kadın sanatçılar, devam eden protestolara desteklerini göstermek için sembolik olarak saçlarını kestiler. 22 yaşındaki Amini, başörtüsünü “düzgün” takmadığı için ahlak polisi tarafından tutuklandıktan sonra 16 Eylül’de polis nezaretinde vefat etmişti.

Amini’nin ölümünün ardından İran’da başlayan protestolara, dünyanın dört bir yanından destek geldi. Amini’ye desteklerini göstermek ve İslam Cumhuriyeti’nin katı teokratik yönetimi altında yaşayan İranlı kadınlarla dayanışmak için #HairForFreedom sloganıyla saçını kesen kadınlara ünlü oyunculardan da destek geldi.

Videoda saçını kesen ilk isim olan Juliette Binoche “For freedom (Özgürlük için)” derken, videodaki yazılı mesajda ise “Kadınların başını çektiği İran halkı hayatlarını tehlikeye atarak protesto yapıyor. Bu insanların tek umudu en temel özgürlüklere erişebilmek. Bu kadınlar, bu erkekler bizim desteğimizi istiyor” ifadeleri yer aldı.

Bir gün önce de aralarında Laa Seydoux, Isabelle Huppert ve Dany Boon gibi kadın oyuncular ile Cannes Film Festivali Başkanı Thierry Fremaux’nun da bulunduğu Fransız sanat dünyasından binden fazla isim, AFP’ye gönderdikleri bir açıklamayla “İran’daki kadın isyanına destek” çağrısında bulunmuştu.