9 Temmuz 1937 tarihinde, ABD’nin New Jersey eyaletinde bulunan 20th Century-Fox film depolama tesisinde büyük bir yangın çıktı. Yanıcı nitrat filmlerin sebep olduğu yangın sonucunda bir kişi hayatını kaybetti. Yanıcı nitrat filmi daha önce film endüstrisi laboratuvarlarında, stüdyolarında ve kasalarında bir çok yangına sebep olmuştu ancak kesin nedenleri o dönem bilinmiyordu. Bu yangın sonucunda ise çürüyen film tarafından üretilen gazların, yüksek sıcaklıklar ve yetersiz havalandırma ile birleşerek kendiliğinden yanmaya neden olduğu anlaşıldı.
Yangın, kasalardaki tüm arşivlenmiş filmleri yok etti ve Fox Film Corporation tarafından 1932’den önce üretilen sessiz filmlerin çoğunun kaybolmasına neden oldu. Yangını söndürmek için tesisteki tüm filmler imha edildi. 40.000 makaradan fazla negatif ve baskı, film kutularının içinde yanarak kül oldu.
O dönemde 20th Century-Fox yetkilileri “sadece eski filmlerin” yok edildiğini belirtmiş olsalar da, yangın günümüzde Amerikan film mirasının önemli bir kaybı olarak nitelendiriliyor. Sinema tarihçisi Anthony Slide, Fox kasasının yok edilmesini “en trajik” Amerikan nitrat yangını olarak nitelendiriyor. 1932’den önce üretilmiş her Fox filminin en kaliteli örnekleri yok edildi; birçok filmin bilinen tüm kopyaları tesiste saklanmıştı. Yangında kaybolan filmler arasında Theda Bara, Shirley Mason, William Farnum ve diğer birçok oyuncunun oynadığı filmler yer almaktaydı. Yönetmen Blake Edwards’ın büyükbabası J. Gordon Edwards, Fox için filmler yönetmişti ve filmlerinin tüm baskıları kaybedilmişti (gerçi birkaçı başka bir yerde barındırılan düşük kaliteli baskılar olarak hayatta kalsa da). Valeska Suratt gibi bazı oyuncular için filmlerinden geriye hiçbir şey kalmadı. Museum of Modern Art film küratörü Dave Kehr, yangın nedeniyle başlayamamış veya parlayamamış kariyerlerin mevcut olduğunu söylüyor.
İlerleyen yıllarda sessiz filmlerden bazılarının düşük kaliteli baskıları veya bazı parçaları bulunur ancak günümüzdeki hesaplamalara göre Fox’un 1930’dan önceki uzun metrajlı filmlerinin %75’inden fazlası tamamen kaybolmuştur. 1950’lere gelindiğinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde nitrat film kullanımı tamamen ortadan kaldırıldı.